fredag 17. januar 2014

Bitter bikkje

Da har jeg brygget enda et brygg, selv om det står et brygg på gjæringsfat enda. :)
Denne gangen ble det en bitter. Fridag med brygging alene er som balsam for sjela.


Sørlibekken Bitter Bikkje Style: Engelsk Best Bitter Brewer: John P.

Statistics
Volume: 23 liters
Boil Volume: 30 liters
OG: 1047
BG: 1036
FG: 1011
Alcohol: 4.7 % by vol.
Colour: 29 EBC (Copper / reddish brown)
Bitterness: 38 IBU
BU/GU: 0.8
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 5000 g
Cara-hell 25 EBC 25 EBC 250 g
Cara Pils 37 EBC 37 EBC 300 g
Cara Amber 60 EBC 60 EBC 150 g
Special W 300EBC 300 EBC 300 g

Mash schedule: 67 degrees for 90 minutes.

Hops:
Simcoe 14% alpha 15 g 60 minutes
Fuggle 5% alpha 15 g 30 minutes
Fuggle 5% alpha 0 g n/a minutes
Fuggle 5% alpha 10 g 5 minutes
Simcoe 14% alpha 15 g 5 minutes
Fermentation
Yeast: WLP007 Dry English Ale
Fermented at 18-20 degrees C for 14 days.
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Lagered at 10 degrees C for 14 days.
Comments:

Simco = Summit






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar