fredag 3. januar 2014

99 summer blond

2 juledag ble det endelig en brygger dag til. Denne gangen med min gode bryggervenn, Knut-Erik.
Vi lagde en blond med utgangspunktet i hans/Eirik sin. Men vi prøvde med den nye Saaz humlen fra New Zealand, Summer Saaz. Gjort klar fat idag (se bilde)


Sørlibekkens summer 99 blond Style: Blond Brewers: John P. & Knut-Erik

Statistics
Volume: 23 liters
Boil Volume: 30 liters
OG: 1051
BG: 1039
FG:
Alcohol: 5.1 % by vol.
Colour: 13 EBC ( Light Amber)
Bitterness: 27 IBU
BU/GU: 0.52
Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 1500 g
Vienna 7 EBC 2000 g
Wheat Malt 3 EBC 1500 g
Cara Belge 40 EBC 100 EBC 500 g

Mash schedule: 68 degrees for 70 minutes

Hops
Saaz 6.4% alpha 12 g 60 minutes
Saaz 6.4% alpha 13 g 30 minutes
Saaz 6.4% alpha 20 g 15 minutes
Saaz 6.4% alpha 25 g 5 minutes
Saaz 6.4% alpha 29 g 1 minutes

Fermentation
Yeast: 1099 Whitbread Ale
Fermented at 19 degrees C for 10 days.
Lagered at 2 degrees C for 30 days.

Comments:
Saaz=Summer saaz






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar