søndag 6. januar 2013

#18 Episk apa

Det begynner å røyne på med apa'er nå, men denne måtte jeg bare brygge. Leste litt om "epic apa" på amerikansk forum, så fikk lyst til å prøve denne. Ble litt endring på det meste, men blir spennende. Brygget i det gamle huset til Puta, der de siste leieboernen akkurat flyttet ut. Er hus som skal rives innvendig, så det var bare å søle å stå i. Genialt! Takk for en flott brygge dag Putin! Kjøleren funket som snus igjen, men litt lav og. 1.046.



Sørlibekkens Episk apa Style: Amerikansk Pale Ale Brewer: John P.

Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1050
FG:
Alcohol: 5 % by vol.
Colour: 20 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 31 IBU
BU/GU: 0.62
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 4300 g
Cara Pils 37 EBC 37 EBC 200 g
Cara-hell 25 EBC 25 EBC 550 g
Crystal Malt 135 135 EBC 350 g
Mash schedule:  68 degrees for 60 minutes.

Hops
Galena 13% alpha 5 g 60 minutes
Cascade 12.7% alpha 10 g 30 minutes
Cascade 12.7% alpha 20 g 10 minutes
Cascade 12.7% alpha 45 g 1 minutes
(se humle skjema i bunn)

Fermentation
Yeast: WLP001 California Ale
Fermented at 18 degrees C for 10 days.
Comments:
60min Galaxy

30min citra/galaxy

10min citra/hb369

1min citra/galaxy

75grader ved kjøling/Wirlpool 20g citra + 20g galaxy








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar